Stories

Från Indonesien till Bhutan

En resa genom sex olika länder började som en dröm men blev sedan till verklighet för fotografen, inredningsarkitekten och konstnären Amanda Moritz.

Amanda Moritz längtade efter att få uppleva nya kulturer, träffa nya människor och bara leva ett annorlunda liv för ett tag. Hon drömde om att göra sitt livs resa för att fira sin 30-årsdag. Ett och ett halvt år senare är hon nu i Vietnam, ett av de sex länder hon planerade att besöka under sin resa som startade i Indonesien och kommer att avslutas i Bhutan.


Mina resmål är Indonesien, Kambodja, Vietnam, Sri Lanka, Indien och Bhutan. Jag valde en kombination av destinationer som jag tycker speglar mig som person, mina intressen och mitt jobb som inredningsarkitekt och konstnär. Jag har valt varje destination med hjärta och omsorg, säger Amanda.


Hon ville utforska en annan värld, både med egna ögon och med kameralinsen. Men hon ville också bidra och ge tillbaka på något sätt.

Jag ville resa någonstans där jag kunde bidra till något och hjälpa andra människor. Därför reste jag till ett område i Kambodja med hög grad av fattigdom. Där arbetade jag som volontär med att hjälpa till att bygga en skola, säger Amanda.


Under tiden då hon arbetade byggnadsvolontär inträffade en tragedi. Pappan till en liten flicka som heter Vin och är elev på skolan där Amanda hjälpte till föll ner från ett tak och avled. Pappan var den som försörjde familjen, så Vin, hennes syskon och deras mamma förlorade inte bara sin pappa och man utan också sitt levebröd.


Amanda kände att hon var tvungen att hjälpa till, så hon startade en fond för familjen på sitt Instagram-konto och lyckades samla on 20000 kronor på två dagar. Pengarna kommer att hjälpa familjen i minst ett år framöver.


Efter två veckor i Kambodja fortsatte Amanda sin resa.

Jag har fått så många insikter under resan så här långt, både stora och små. En är att ett leende kan räcka långt när man inte talar det lokala språket. Ett leende öppnar hjärtan och kan skapa intressanta möten. Men den största insikten jag fått är att minnen är den största rikedomen. Att få nya vänner, upptäcka naturens underverk, äta lokala rätter, utforska nya platser och lära sig om nya kulturer, säger Amanda.
Amanda Moritz är vad vi skulle kalla en sann Molly. Hon går alltid sin egen väg, följer sina drömmar alltmedan hon inspirerar andra. Denna resa är inget undantag och vi på Odd Molly är så inspirerade av Amandas mod, värme – och inte minst hennes fantastiska fotografier.


Read more

24 maj, 2021

Helena Christensen

3 maj, 2021

Casachicks favoriter

24 april, 2021

Karin Holmström

 

Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Aland Islands
Aland Islands