Cozy Knits


Fantastiska stilar med udda små detaljer som handvirkade knappar och dekorativa stygn.


All slags stickat - vi bara älskar dem!

Gör dig redo för den nya säsongen med mjuka stickade plagg och mysiga lager! Nu är den perfekta tiden att investera i hjärtevärmande plagg gjorda med kärlek. Upptäck alla våra fantastiska stickade plagg med udda små detaljer som handvirkade knappar, dekorativa stygn och band. Vilken blir din nya favorit?


Missade du vår live om stickat?


Du kan fortfarande se den här!


Se nu

Det finaste och mjukaste du kan hitta, det är kashmir
Ett superfint material som du bokstavligen kan sova i. Garnet kommer från geten, och om den är tillräckligt bra klassas den som kashmir. Det krävs ull från två getter för att göra en enda kofta.


Hur tar du hand om kashmir på bästa sätt?
Försök att inte tvätta kashmir lika ofta som med andra plagg. Bara lufta ut det! Använd endast tvättmedel anpassade för ull, vanligt tvättmedel innehåller enzymer som småningom kommer att förstöra plagget. Små garnnystan, de där små irriterande bollarna, uppstår alltid eftersom det ligger i kashmirs natur. Men skaffa bara en kashmirkam, och borsta försiktigt av bollar och ditt kashmirplagg är som nytt!


Några bra stylingtips för att bära stickat?
För det första, var modig och våga stick ut! Vi älskar att kombinera färger, mönster och texturer. Föreställ dig bara en mönstrad klänning och koftan April tillsammans – det är en perfekt match!


En annan sak är att många av våra stickade plagg har genomtänkta små detaljer som ger extra kraft till din look. Se bara på de stickade plaggen i matt finish som har de där små gnistrande knapparna, vi är förälskade i den kombinationen!


Något annat som är värt att lyfta fram är våra kabelstickade plagg, som klänning Kaitlyn, den får en fantastisk drapering. De vertikala linjerna i texturen ger dig en så lång och smickrande siluett!


April Cardigan


Vilka är de vanligaste typerna av stickning hos Odd Molly?
Vi älskar jacquards, som kan vara antingen stickade eller vävda med härliga mönster! Jacquard är en teknik som kräver en maskin, men själva mönstren är gjorda av våra egna designers.


En annan som vi älskar är pointelle, som nästan är som ett spetsmönster i stickat format. Vi brukar använda pointelle för detaljer i plagg som Ellen, Marissa och Kylie, men du kan också sticka pointelle för hand!


I Mary Cardigan har vi en annan teknik som kallas "bubbelstickning" eller "popcornstickning" på grund av alla små bollar som stickas in i koftan. Inte bara att det är mjukt och härligt men också väldigt dekorativt.


Hur tar man hand om stickade plagg i allmänhet?
Precis som med kashmir, gäller samma sak med andra stickade plagg - tvätta dem inte för ofta. Om du gör det kan du tvätta i maskin med handtvättprogram. Plantorka och vrid dem inte.


Var tillverkas Odd Molly stickade plagg?
Vi har långa och bra relationer med våra fabriker, som finns i Marocko, Indien och Kina. Med en lång historia av hantverk inom stickning – vågar vi påstå att Kina är experter på stickning!


"Broderier på stickade plagg kan vara en mardröm, så de högutbildade människorna som broderar i våra fabriker kallas konstnärer och vi är så tacksamma för hur vackert de kan förvandla våra stickade plagg!" – Kristin Roos, produktionschef


 

Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Aland Islands
Aland Islands