20 år med
Odd Molly


Allt började med ett samtal, varsitt glas vin och en skissbok. Odd Molly föddes den 25:e mars 2002 i Stockholm. Sedan dess har vi vuxit till ett välkänt, internationellt företag och våra designs har burits och hyllats världen över. Så mycket har hänt på 20 år, men vår vision om att stärka kvinnor till att gå sin egen väg och uttrycka sin unika stil har varit densamma sedan dag ett!


Älskade världen över

Fröet som planterades av grundarna Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan och Christer Andersson blev en vacker, blomstrande blomma! År 2007 blev vi nominerade till “Årets varumärke” av Svensk Handel och sedan dess har vi fått utmärkelser och priser i Sverige, Tyskland och Baltikum.


Inspirationen: En kvinna som heter Molly

Vårt varumärke är inspirerat av Molly, en skate-tjej som bodde i Venice Beach på 80-talet. Hennes mod att trotsa konventioner och följa sina egna drömmar var inspirationen som ledde till Odd Molly. Läs mer om Molly här.


Hantverket finns i vårt DNA

Våra designs väver ihop den skandinaviska stilen med ett mer lekfullt uttryck som andas frihet och äventyr. Vi inspireras av naturen, folklore och hantverk från världens alla hörn. Broderi, spets, lapptyg och virkat har alltid varit med oss sedan dag ett. Vi låter dessa noggrant gjorda detaljer berätta sin egen historia och bli en förlängning av ditt unika uttryck.


“Vi vill fortsätta att inspirera kvinnor världen över att gå sin egen väg och uttrycka sin egen unika stil”, säger Anna Lönnerstedt, VD.

Hållbarhet i grunden

Sedan början har vår intention varit att skapa hållbara och slitstarka plagg som kan stå emot snabbt växlande modetrender. Genom åren har vi steg för steg rört oss mot en mer hållbar produktion. Idag är vi stolta över att kunna säga att 70-80% av alla våra plagg är gjorda med hållbara material! Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här.


Spännande visioner för framtiden

Vi gick nyligen ihop med Hunkydory, We are Spindye och Best of Brands Group och bildade MBRS group. Anna Lönnerstedt blev nyligen vår nya VD och många spännande planer ligger framför oss.


Molly DNA: Broderier som gör avtryck


Molly DNA: Broderier som gör avtryck


Molly DNA: Smock, pånyttfött


Molly DNA: Smock, pånyttfött


Shop the look


Shop the look


Molly DNA: Vår romans med virkat


Molly DNA: Vår romans med virkat


Vem är Molly?


Vem är Molly?


Mollykvinnorna


Mollykvinnorna


Vi firar 20 år!


Vi firar 20 år!


 

Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Aland Islands
Aland Islands