Mollykvinnorna


Det finns så många kvinnor runtom i världen som bryter mot normer, följer sina drömmar och sprider sin livsglädje. Vi kallar dem Molly-kvinnor och de är en oändlig källa för inspiration för oss och andra.


Tre av dessa Molly-kvinnor som ligger oss varmt om hjärtat är konstnären Karin Holmström, self love-coachen Louise Strömberg och sångerskan/skådespelerskan Elin Lanto. Vi tog chansen att ställa dem några frågor om livet, drömmar och stil.


Karin Holmström är en konstnär som vill väcka kreativiteten inom människor genom sina målningar, kurser, böcker och art-talks.


Vi älskar att följa dig och dina många projekt. Hur hittar du energi till allt?
– Jag går i den riktning dit hjärtat och glädjen leder mig. Ibland blir det för många projekt, då jag har lite svårt att säga nej. Jag har en prestationsmänniska i mig som jag försöker läka och jag tränar på att i första hand lyssna inåt och vad som känns starkt och rätt. Då följer jag det spåret och det brukar leda till bra saker. Familjen, goda relationer och att ta hand om min hälsa är också viktigt.


Hur ska man våga följa sina drömmar?
– Mitt bästa råd är att börja. Ta små steg i din längtans riktning. Älskar du att teckna men tycker inte att du har tid? Köp ett litet block som du har i fickan och ta de få minuter du har på bussen och skissa loss. Du kan alltid hitta tid till det du älskar och ta bort saker som inte tjänar dig.


Vi älskar ditt färgglada, avslappnade sätt att klä dig – hur har du hittat din stil?
– Jag har alltid tyckt om färg och älskar att söka efter roliga mönster och färgstarka plagg på second hand att kombinera med andra plagg. När jag hade vernissage senast tyckte någon att jag klädde mig som min konst. Färg påverkar mitt humör och det är så härligt när jag får någon spontan kommentar om hur jag klär mig eller om mitt röda läppstift som jag bär varje dag.


Louise Strömberg är self love-coach, yogalärare, föreläsare och författare med en passion för att få människor att börja leva helhjärtat och se det vackra i det verkliga.


Vad är det enklaste som vem som helst kan göra för att älska sig själv mer?
– Att börja spendera mer tid med sitt inre. Det vill säga; Gör det till en vana att regelbundet checka in med dig själv och din inre värld. Detta är inte så flummigt som det låter, utan ett sunt sätt att komma i kontakt med den du. Exempel på hur du kan göra detta är lugnare yoga, meditation eller att skriva dagbok där du utforskar hur du mår och vad som är levande i dig just nu.


Vi älskar dina inspirerande citat, har du något favoritmotto som du återkommer till i vardagen?
– "Du kan göra vad du vill, men inte allting." Det påminner mig om att ingenting är omöjligt, men att min tid är begränsad och det gäller att välja det som verkligen är viktigt.


Det känns som att din klädstil utstrålar precis den frihet och glädje som du så mycket står för. Vad betyder yta och stil för dig?
– Tack så jättemycket! För mig är betydelsen av yta och stil helt styrd av min längtan efter att få uttrycka min personlighet. Jag ser min stil som en förlängning av mitt inre och gillar tanken på att det yttre kan förstärka mitt inre känslotillstånd. Vackra, härliga kläder och smycken kan defintivt boosta humöret!


Elin Lanto är en artist, låtskrivare och skådespelare med en otrolig känsla för stil och mode.


Du har ju haft en lång och spännande karriär som tagit en del svängar. Hur hittar man modet att våga följa sina drömmar?
– För mig har det aldrig funnits något annat alternativ än att följa min egen dröm. Jag tänker att det är en blandning av vem man föds som och vilka möjligheter livet ger en. Jag har helt fantastiska föräldrar som alltid har stöttat mig och mina syskon med att låta oss vara precis vilka vi vill fullt ut och har mött oss varenda sekund med att hjälpa oss nå dit vi vill.


Brukar du någonsin tvivla på dig själv, och hur hanterar du då det?
Jag tvivlar sällan på min egen förmåga att skapa. Allt ifrån, musik till bilder till inredning till en outfit. Där finns inga rätt eller fel att göra, allt är en smaksak. Däremot tvivlar jag ibland på hur andra kommer motta det jag skapat, om folk kommer ta det till sig eller inte. Men jag landar ofta efter lite bollande med mina hjärnspöken i att det egentligen inte spelar så stor roll vad andra tycker. Så länge jag varit sann mot mig själv och min vision så duger det gott och väl.


Vi älskar din klädstil; den känns både rockig, bohemisk och personlig. Har du något tips på hur man hittar sin egen stil?
– Om man lyssnar på sin egen känsla och vågar följa den så kommer det synas i ens hållning och utstrålning. Det spelar ingen roll vad man har på sig så länge man bär det med självklarhet.
Jag älskar när folk har sin stil och kör den fullt ut. Stil har inget utgångsdatum och är möjligt för de flesta att skapa. Min inspiration finner jag på massa olika ställen, bilder/musik/filmer från 60-70talet, en kaktus spännande form, en husväggs krackelerade färg eller en rökelses speciella doft.
Ofta när jag hittat ett plagg i en vintage butik tex blir jag kär i tanken av att jag gick till just den butiken just precis då, kände mig dragen till just det där unika plagget och så flätas dens berättelse samman med min framtid. Att kunna blanda historia med en oskriven modern touch från idag, det är min stil.


20 år med
Odd Molly


20 år med
Odd Molly


Molly DNA: Broderier som gör avtryck


Molly DNA: Broderier som gör avtryck


Molly DNA: Smock, pånyttfött


Molly DNA: Smock, pånyttfött


Molly DNA: Vår romans med virkat


Molly DNA: Vår romans med virkat


Shop the look


Shop the look


Vem är Molly?


Vem är Molly?


Vi firar 20 år!


Vi firar 20 år!


 

Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Fri 4-7 dagars frakt till Åland


Aland Islands
Aland Islands